Prietene

duminică, 27 iunie 2010

Festin

Vorbeşti fără nici o inflexiune în voce. Sunetele pe care le scoţi sunt cele ale muşchilor faciali care realizează din greu procesul masticator. Energia pe care o degajă muşchii se transformă în bucăţi de mâncare care se preling pe bărbie. Canta de vin o prinzi cu mâinile pline de grăsimea uleioasă a unui cerb tocmai prins şi făcut la rotisor. Vinul îţi curge pe barba deasă şi lungă, apoi pe piept, până când inevitabil ajunge să îţi spele organul. Te gândeşti că oricum e un lucru bun...îi schimbă mirosul pentru că nu te-ai mai spălat de zile bune. Nu mai simţi propriu-ţi miros infect. Eşti imun, dar doar pentru că la fel sunt toţi bărbaţii şi femeile din jurul tău. Toţi au acelaşi miros, şi nici unul nu pare să realizeze cât de împuţiţi sunt.

Prinzi fără nici o ruşine o femeie şi o arunci pe masă, mânjind-o cu degetele negre şi unsuroase. Pe coapsa femeii rămâne o dâră neagră, urcând înspre...

În faţa ta un calculator, o sală mare, costumul scump pe care îl porţi, mirosul de parfurm fin şi o mulţime de oameni la fel ca şi tine, în jurul tău. Cineva, la un pupitru, în faţa tuturor anunţă un viitor decadent, o economie fără viziune, o politică fără glas. Dar cine e acel om? De unde îl cunoşti? Aaaa da, îţi aduci aminte, era barmanul cântăreţ, ministrelul din visul tău. "Un vis? La dracu dacă a fost un vis! Vreau să devină realitate!" Pui mâna pe telefon şi începi să dai instrucţiuni. "Du-te aranjează conacul, trimite invitaţiile, fă rost de un cerb!....Cum adică e prohibiţie? Tu ai uitat cu cine vorbeşti? Pentru noi, pentru scaunele noastre nu există în dicţionar acest cuvânt! Am spus că vreau un cerb! Mai vreau vin, mult vin, şi carafe, multe carafe, dintr-alea vechi, din care se îmbătau ai noştri străbuni pe vremuri! Şi trimite invitaţiile!" Eşti excitat, te simţi bine, şi parcă ai vrea să se termine tot bâlciul la care participi acum în acea sală fastuoasă, discutând despre vreo lege stupidă care oricum nu are nimic de a face cu afacerile tale. Pentru că dacă ar fi avut, atunci ai fi fost primul care ar fi ridicat mâna şi ai fi bătut cu pumnul în masă. Dar aşa...de ce să te agiţi...oricum nu te afectează cu nimic.

Mintea îţi fuge din nou la dâra de mizerie pe care ai lăsat-o pe coapsa femeii...
Decadent...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu