Prietene

joi, 26 august 2010

RĂuomania #7 - Relicvă socială


Niciodată nu mi-a plăcut să fiu pesimist, ci din contră am încercat mai mereu să ţin capul sus şi să privesc cu oarecare speranţă combinată cu o doză importantă de indiferenţă nonşalantă înspre viitorul spre care ne îndreptăm. Dar mereu mă întorc în acelaşi punct, punct în care contemplarea acestui traseu este întreruptă de o evoluţie mai puţin obişnuită a naturii în sine. Putem să considerăm oscilatorie şi botanică existenţa anumitor personaje din jurul nostru. Jalnice specimene, manipulate în definitiv de cei care sunt întradevăr capabil să creeze diferenţe şi să mişte rotiţele. Păpuşarii sunt cei care intervin în cursul lin al timpului, aruncând în mijlocul cărării câte un excrement de câine pe care inevitabil îl întâlneşti. Problema e că nu contează dacă îl sari, sau îl ocoleşti, pentru că oricum îi simţi mirosul fetid şi înţepător. Stomacul se revoltă şi încerci să te îndepărtezi cât mai mult de asemenea situaţii...Suntem oare nişte laşi pentru că permitem existenţa acestor persoane incapabile de a schimba ceva în poziţii atât de nedemne de capacităţile şi expertiza lor?
Pentru lămurirea fiecăruia, este vorba despre o recentă numire a unui tânăr de 28 de ani la conducerea Electrica Furnizare Transilvania Nord. Sunt numiri politice, sunt manageri care au fost instruiţi în instituţiile de stat, crescuţi acolo, la fel ca şi copiii de trupă. Nu are habar despre ce se întâmplă cu el, dar se preface că este rege peste regatul său. Asemenea parveniţi şi excrescenţe comuniste vor duce ceea ce a mai rămas din ţara noastră departe în hăuri negre. Vor distruge încet economia şi tot ceea ce la un moment dat avea de oferit. Vom suferi din cauza lor şi ne vom uita cu jind la vecinii noştri cum pot şi noi nu...noi vom fi mereu în ipostaza de privitori la televizor la ştirile prezentate de Esca, aşteptând cu sufletul la gură ca cineva, undeva şi cândva să facă ceva! Şi da, uite, se fac...şi încă cum se fac! TOate se fac pentru ca cineva să profite şi restul să moară de foame, că doar deh, suntem proşti, suntem săraci!
E uluitor ceea ce se întâmplă, dar tocmai aceste lucruri arată adevăratele cutume ale statului român! Nu are rost să ne mai minunăm sau să mai aşteptăm ceva...curând nu are să mai vină...pentru noi nu mai există cei 7 ani biblici de bunăstare, ci plăgi continuue cauzate de lipsa controlului şi de salivele prelinse pe bărbile nesăţioşilor şi ....

Aici vă puteţi lămuri despre ce naiba am urlat mai sus!

Când ospătarii se oftică...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu