Prietene

sâmbătă, 28 august 2010

Changes


Se întâmplă să ne găsim în ipostaza de a schimba ceva, de a alege alte drumuri, de a intra în diferite intersecţii. Nu sunt neaparat dorite aceste schimbări şi de multe ori sunt neavenite, dar după cum spuneam, câteodată sunt necesare.
Cum trebuie să te comporţi atunci când te găseşti într-o asemenea ipostază, ce trebuie să faci, cum să abordezi problema? Întrebări ale căror răspunsuri variază funcţie de fiecare în parte. Dar baza acestor răspunsuri este aceeaşi...schimbarea. Comportament? Multă stăpânire de sine, calm şi analiză. Nu are sens să porneşti pe alt drum dacă nu ai câteva scenarii analizate înainte. Nu are sens dacă nu eşti sigur că cel puţin 50% din previziunile legate de calea pe care o apuci vor putea fi atinse. Este inevitabilă o zi dedicată gândirii, urmată de analiză. O ordine în gânduri poate fi un bun început. O carte de poveşti ruseşti spunea aproape în fiecare poveste că "noaptea e un sfetnic bun!". Asumă-ţi riscul de a gândi câteva perspective...
Comportamentul agitat nu face bine! Discuţii cu alte persoane nu fac bine...nimeni nu ştie mai bine decât tine ce se întâmplă, nimeni nu poate fi capabil să ofere o părere pertinentă şi cât de cât validă în această privinţă. Doar tu ştii ce vrei, ce îţi doreşti cu adevărat şi ce eşti dispus să sacrifici sau să rişti pentru a duce la îndeplinire. Sunt momentele de căpătâi în viaţă, momente de care toţi ne temem, tocmai pentru că ne fac să ne simţim atât de nesiguri... Nu vei ştii niciodată dacă decizia pe care ai luat-o e mai bună decât cea pe care nu ai luat-o. Cu toate acestea, dacă ceva merge rău, atunci ai să compari situaţia reală cu cea probabilă, dar la care ai renunţat. Ai să consideri că ai luat decizia greşită şi că celălalt drum ar fi fost cel bun. Dacă din contră, toate merg strună, eşti fericit şi te simţi împlinit, sunt ceva şanse să te întrebi dacă ai fi ales celălalt drum nu ai fi avut mult mai multe?
Pentru că asta suntem noi şi acesta este aluatul din care suntem făcuţi...nevoia de "self esteem", de a ne simţi mereu bine şi de a atinge noi idealuri ne face să căutăm mereu oportunităţile şi căile de a atinge aceste deziderate.
În final realizezi că sunt prea multe variabile de luat în calcul şi că există totuşi unele lucruri pe care nu prea le poţi controla. Laşi ca parte din vină să pice pe liberul arbitru, mereu acolo şi mereu prezent pentru a lua pe umerii săi greutăţile acestor decizii.
Deoarece fiecare context se prezintă diferit, orice schimbare majoră este importantă şi unică. Reprezintă acele puncte de interes din viaţa fiecăruia, puncte pe care mereu le va rememora şi pe care nu le va uita niciodată. Sunt puncte ca şi terminarea liceului şi alegerea unei facultăţi, sau căsătoria, apariţia unui copil, apariţia celui de-al doilea copil, reconversia profesională, schimbarea unui loc de muncă, divorţul, dispariţia persoanelor dragi...
Toate reprezintă momente cheie care ne reprezintă vieţile şi peste care toţi trebuie să trecem. Acestea sunt momentele care ne definesc viaţa şi care creează diferenţe între fiecare individ în parte!
Atenţie la ele şi la modul în care treceţi peste ele sau prin ele..."noaptea e un sfetnic bun".

4 comentarii:

  1. imi place foarte mult ce ai scris aici...
    intr-adevar noaptea e un sfetnic bun

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi, mersi!Obişnuiam să citesc poveşti fermecate ruseşti când eram mic ;))!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine ai reusit sa surprinzi ceea ce fiecare din noi intalnim in viata mai devreme sau mai tarziu. Cred ca imi place atat de mult pentru ca are asa un caracter general si in acelasi timp foarte personal...ca cititor simt ca te adresezi direct si numai mie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă mir cum de nu te-ai săturat de mine...sincer ;))! Sper să scriu mai bine şi mai bine, la modul general dar şi cu trimiteri directe către anumite persoane :P
    Comentarii plăcute în continuare...să o mai faci că scrii bine!!!

    RăspundețiȘtergere