Prietene

sâmbătă, 8 mai 2010

TVA

E pe buzele tuturor! TVA, impozit unic, scăderi salariale, scăderi de pensii...Ce ar trebui să înţeleagă omul de rând când aude expresia "Creştere economică negativă"?!? Ce mai poate el să facă atunci când vede şi aude toată această năpastă pogorâtă asupra lui din înaltul forurilor superioare? Cu ce e el de vină, în afară că se gândeşte cu jale la ziua în care se va găsi în imposibilitatea de a-şi achita ratele la bancă, la casă, la maşină? Şi cu toate acestea pe nimeni nu interesează, pe nici unul din cei de sus nu îi duce gândul mai departe de câteva luni în faţă. Au ajuns şi ei ca şi orice om de rând care se chinuie să găsească o scăpare pentru ziua de mâine. Au ajuns şi ei să caute soluţii pentru a doua zi, au ajuns să nu îi intereseze repercursiunile pe care soluţiile lor le vor avea pe termen lung...fiecare îşi zice că o să vină următorul în locul lui şi că se va descurca respectivul cumva! Asta da gândire progresista!
Dacă avem probleme? Noi, ăştia micii, ei ăiă marii, avem probleme? Nuuuu, ce probleme să avem...şi chiar dacă am avea, le putem rezolva, că doar deh, vorba aia, "Am trecut noi şi prin altele mai rele!" Cu o asemenea atitudine, putem să fim siguri că nu vom mai ieşi curând din mocirla urât mirositare în care suntem băgaţi. Şi ce e mai nasol e că e doar începutul! E doar începutul unei mari porcării din care nimeni nu cred că ştie încotro se îndreaptă şi nici măcar când ar trebui să ajungă. Suntem sortiţi eşecului, suntem destinaţi suferinţei, suntem acoliţii ghinionului şi amicii cei mai buni ai insuccesului. Cu toate acestea, stăm aici, suntem aici, încă mai suportăm să vedem aceleaşi chipuri neasemuit de asemănătoare cu aceleaşi priviri neasemuit de pierdute în neştiinţă!
Vă asigur că dacă vom exista în aceeaşi continuitate, nu vom scăpa din ea multă vreme de acum înainte! O să ajungem...de fapt nu o să mai ajungem niciunde şi asta în mare parte se datorează faptului că nici măcar nu o să mai putem să plecăm pe undeva!
La naiba...suntem atât de pierduţi...dar deh, vorba aia "Să nu exagerăm, sunt alţii care o duc şi mai rău!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu