Prietene

miercuri, 19 mai 2010

Lucruri mărunte

Merită să te bucuri de orice, şi mai ales de lucrurile mărunte.

Sunt acele lucruri care continuă să îţi încânte privirea, restul simţurilor simţind şi ele puţin mai mult decât necesar.
Sunt acele lucruri care te fac să zâmbeşti, dar nu să râzi. Sunt acele lucruri care ţi se par triste, dar nu îndeajuns pentru a te putea face să verşi o lacrimă.

Este berea pe care o bei la sfârşit de săptămână cu colegul de la muncă. Este chiar sfârşitul de săptămână care a venit parcă mult prea repede. Este ciocolata pe care o savurezi de parcă apocalipsa ar fugi în spatele tău.

Este fata care îşi aruncă privirea fugar în ochii tăi. Este băiatul care o strânge protector de mână, fericit la culme fiind. Este bătrânul care îţi spune că se pregăteşte pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie. Este bătrânica ce îl ţine tremurând de mână.

Este maşina pe care o vezi pe stradă şi pe care ţi-o doreşti. Este ski-ul pe care ai vrea să îl practici în continuu. Este biroul la care îţi petreci jumătate de zi câteodată. Este rama care ţine nemişcat chipul unei persoane. Este telefonul care sună. Este numărul care apare pe ecran.

Este e-mailul pe care tocmai l-ai primit. Este cuvântul pe care doar ce l-ai auzit. Este munca pe care ţi-ai dorit-o. Este şeful cu care te înţelegi excelent. Este călătoria pe care urmează să o faci.

Este inima care îţi bate mult prea tare. Este inima care simţi că se rupe. Este imaginea din poza ruptă într-o mulţime de părţi. Este ziua de Luni. Este ploaia care te aşteaptă mohorâtă, luni, la ieşirea din bloc spre servici. Este umbrela care îţi lipseşte. Este ideea de singurătate. Este chiar singurătatea. Este munca ce nu te satisface. Este bătrânul care moare. Este bătrânica ce are să îl urmeze. Este fata care nici măcar nu se uită la tine. Este băiatul care îi dă o palmă în mijlocul străzii. Este iarna fără zăpadă.

Sunt lucruri pe care le doreşti, sunt lucruri pe care le vezi, sunt lucruri pe care poate le ignori, sunt lucruri care te ating şi mai presus de toate sunt cele care te dor. Dar priveşti din nou în jur, şi îţi spui că sunt doar lucruri, şi mai mult decât atât, sunt lucruri mărunte.
Sunt acele lucruri mărunte, care trec, se duc, le uiţi, dar pe care la un moment dat ai să ţi le aduci aminte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu