Prietene

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Pozitivism, sau....


Care ar fi ideea de a fi mereu trist, mereu încruntat, mereu anost? Să nu ai speranţă că o problemă nu are o soluţie, e o eroare fatală! Să nu crezi că poţi să treci peste orice, e din nou lipsă de încredere în sine...să nu crezi că ceva nu te poate afecta, atunci clar greşeşti.
Oricum ar fi şi oricare ar fi drumul pe care îl alegi în viaţa asta câteodată atât de plină de cacao, este imposibil ca tot timpul aceasta să fie maro şi să pută îngrozitor! Este o accepţiune biblică existenţa necondiţionată a ciclicităţii. De ce nu s-ar aplica şi aici? Cazul unei vieţi de fapt este un ciclu de întâmplări rele şi bune. Generalizăm pentru a nu intra în amănuntele întâmplărilor care ar putea apărea. Dar ele sunt când rele, când bune. Problema e starea de spirit. Stare de spirit care depinde în mod direct de ciclicitate. Adică dacă astăzi s-a întâmplat ceva urât, atunci şi mirosul a devenit putred şi starea mea de spirit începe să cultive porumb prin arături.
Pe de altă parte, dacă într-o zi se întâmplă ceva frumos, atunci şi starea de spirit te ridică în sfintele ceruri...cu ce viteză o să pici de acolo!!!Inevitabil...
Dar precum încercau să demonstreze şi băieţii de la What the Blipp do we Know, o gândire pozitivă, atrage şi întâmplări pozitive. Adică ei încearcă să ne spună că noi putem să produce întâmplările sau cel puţin finalitatea lor prin atitudinea adoptată. Pozitivismul continuu atrage mai mult pozitivism de la persoanele din jur, ceea ce ar putea fi catalogat furt parapsihologic...Pentru că dacă eu atrag pozitivismul persoanei de lângă mine, atunci înseamnă că întâmplarea acelei persoane va avea în mod sigur o finalitate împuţită...finalitate care iniţial îmi era dedicată! Aşa că cei cu filmul ne învaţă cum să furăm parapsihologic... interesant!
Vreau să fiu pozitiv, vreau să fiu fericit, vreau să fiu creativ, vreau să fiu un om care îşi trăieşte plăcerile! Plăceri care nu pot fi definite ca şi plăceri decât în momentul în care finalitatea acestora este pozitivă...Aşa că să fim pozitivi! Să fim nişte hoţi pozitivi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu